CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

May 14, 2010

Mulakan hidup baru...

Alhamdulillah...segalanya telah selesai. Kini sudah sebulan aku bergelar seorang isteri. Aku amat bahagia dengan kehidupan sekarang ini. Terasa jauh berbeza berbanding dahulu.
Tugas sebagai seorang isteri menjadikan aku insan yang sentiasa sibuk dengan kerja-kerja rumah. Nasib la 'cik abang' sayang tu nak tolong. Kalau tidak pastinya tidak terlarat aku nak melaksanakannya sendirian. Suami ku yang ku panggil dengan panggilan 'YAYANG' amat mengambil berat pada diriku. Namun kalau ada kesilapan yang aku lakukan pasti dia menegurku dengan cara yang amat berhemah.Cuma kadang-kadang aku sahaja yang mudah melenting. Sejak sebulan lalu, yayang tak pernah aku nampak marah-marah. Dia cool je. Kalau nak marah pun cepat-cepat dia buat lawak. Bila aku ketawa dia pun akan ikut ketawa. 'So sweet'...
Kalau ada apa-apa isu, kami akan berbincang secara baik. Cuma kadang-kadang tu bertekak...sebab masing-masing tak nak mengalah. Dari isu semasa, politik samapilah isu dunia. Semua kami bahaskan. Hehhe...tapi kesudahannya pasti sama-sama ketawa.
Aku harap segalanya akan kekal bahagia begini. Aku akan cuba menjadi isteri yang terbaik.

1 comment:

  1. Semoga berkekalan hingga akhir hayat......

    ReplyDelete